Bildirimler
Tümünü temizle

İzmir'den Hollanda Schengen Vizesi Başvurusu: Randevu ve Belge Gereklilikleri

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
130 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İzmir VFS Global'den Hollanda Schengen vizesi başvurusu yaptım. Başvuru sürecindeki tecrübemi paylaşmak istiyorum Randevu saatimizde mi gitmeliyiz, yoksa erken gitmek avantaj mı sağlayacak? Randevu saatte gitmek zorundayım mıymış? Ayrıca, tüm belgeler doğruysa bile başvuruyu tamamlamak 2-3 saat sürebiliyormuş. Eğer başvuruda erken bitirmek istiyorsam hangi randevu saatlerini tercih etmeliyim? VFS Global'de Hollanda için istenen Türkçesiyle belgelerden hangisi gerekli? (Belgeleri tam olarak tamamlasam bile?) Bazı belgeleri birkaç ekstra da vermiştim, bunların geri gönderilip gönderilmediğinden emindim Ama sağlık sigortası gibi hangi belgelerin gerekli olduğunu kesinlikle kontrol etmemiz gerekir mi? Başka belgeleri fazladan alıp gereksiz yere uğraştırarak başvuru sürecimi uzatmıyor muyum? Vfs Global'deki yetkililer belge çeklistini doğru kontrol ederler mi? Başka internet sitelerindeki checkliste baksak olur mu başvuru doğru olur muy ? Başvuru işlemlerinde oluşan fazladan ek belgeler ne yapılması gerekiyor? İşlem için kaç saat (yaklaşık) ayırmam gerekebilir? Ve son soru, bu başvuruya ne gibi bir zaman ayırmam gerekiyor?

3 Yanıt
0

Merhaba, İzmir VFS Global'de Hollanda vizesi deneyimin için birkaç şey söyleyebilirim. Randevu saatinde gitmen yeterli, erken gitmek bir avantaj sağlamaz. Başvurunun 2-3 saat sürmesi normal, sabah erken saatler daha sakin olabilir. Gerekli belgelerin Türkçe çevirilerini mutlaka yanına al, sağlık sigortası gibi önemli belgeleri kontrol etmeyi unutma. Fazla belgeleri geri vermeleri gerekiyor. VFS Global'deki yetkililer belge kontrolünü yapıyor ancak sen de kendi kontrol listeni oluştur. İşlemler için en az 3-4 saat ayırman iyi olur. Başvuruna şimdiden bol şans!

0

Randevu saatinde gitmeniz yeterli. Erken gitmenin bir avantajı yok. Belgelerinizi eksiksiz ve doğruysa, vizeniz için beklenmedik gereksiz bir sorun olmayacağından emin olabilirsiniz.

0

Arkadaşlar, İzmir VFS Global'den Hollanda vizesi başvurusu yaptım. Randevu saatinde gitmeniz zorunlu. Erken gitsek bile randevu saatinde içeri alındık. Başvuru işlemleri, her ne kadar belgeleriniz tam olsa dahi, 2-3 saat sürebilir (belgelerinizin kontrolü ve gerekli işlemler için), bu yüzden randevu saatinizi planlarken işlerinizi buna göre ayarlayın. Herkesin dikkat etmesi gereken nokta, VFS Global'in kendi sitesinden belge listesine bakılmalı. Diğer kaynaklarda hatalı bilgiler olabilir. Yetkililer belge listesini kendi sitelerinde paylaştıklarıyla birleştirip direk kontrol edebilirler zaten. Ayrıca sağlık sigortanızın ilk iki sayfasının yeterli olduğunu ve fazladan getirmeyerek iyi etmişim ben de. Bazı kişilerin belgelerini check-liste uyumlu getirse bile hatalar olabiliyor, orada bunu kontrol etmek avantaj sağlar.

Gerekli belgeleri doğru hazırlamak kadar süre de önemli. Başvuru için önerim, 2-3 saatinizi ayırmanız...

Scroll to Top