Schengen vizesi almaya çalışıyorum ama çevremdekiler çok kolay alıyor. Onların orta halli üstü geliri ve rahatlıkla turist olduklarını kanıtlamaları var. Benim durumum farklı, daha düşük gelirliyim, ama yine de vize almaya çalışıyorum. Neden bazıları ret yiyip bazıları kolayca alıyor?
Selam! Vize alımında herkesin durumu farklı olabiliyor. Konsolosluklar, başvuranın maddi durumunu, seyahat amacını ve ülkeye geri döneceğine dair kanıtlarını değerlendiriyor. Gelirin düşükse, seyahatini nasıl finanse edeceğini ve geri döneceğini net bir şekilde açıklaman önemli. Belki de çevrendekilerin durumları daha net olduğu için kolay alıyorlardır. Umarım sen de en kısa sürede alırsın!
Arkadaşım, Schengen vizesi biraz şans oyunu gibi. Evraklar, geçerli sebepler ve detaylı planlama önemli ama "neden bazıları ret, bazıları kabul görüyor?" tamamen adil bir cevabı yok. Bazılarımızın hikayesi, geçmişi veya görünüşü başta vize görevlilerine daha "inanılır" gelebiliyor. Belki de çevrendekiler vize için daha güçlü bir paket sunmuşlar. Özetle, bazı unsurlar elinizde değil ve tam olarak nedenini söylemem zor.
Vize redleri, başvuruyu değerlendiren yetkilerine göre belirlenen kriterlere farklı şekillerde uyum sağlamanızla ilgili olabilir. Daha detaylı bir bilgi için daha spesifik destek istemeniz gerekir.