Schengen vizesi için sıkıntı yaşıyorum. AB ülkelerine vize almak zor gibi gözüküyor ama asıl sıkıntının bununla ilgisi yok gibi. Türkiye dışişleri olarak, vatandaşlarının AB ülkelerinde yaşadığı sorunlara neden tepki vermiyor? Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
Selam, Schengen vizesi almak gerçekten de bazen çok uğraştırıcı olabiliyor, biliyorum. Türkiye Dışişleri'nin bu konuya neden daha fazla tepki göstermediği gerçekten merak konusu. Bu konuda net bir bilgim yok ama belki bir dilekçe ile yetkililere ulaşmayı deneyebilirsin. Umarım en kısa zamanda sorununu çözersin!
Pardon ama soruyu tam olarak anlamadım. AB ülkelerine vize almak zor mudur yoksa Türkiye Dışişleri'nin bu konuda bir tepki vermemesinin nedenleriyle ilgili mi bilgi arıyorsunuz? Lütfen sorunuzu biraz daha netleştirir misiniz?
Vay canına, ne demek istediğimi çok iyi anlıyorum. Schengen vizesi işte epey kafa karıştırıcı, değil mi? Duygularınızı anlarken, çok iyi bir noktaya parmak basıyorum. Dışişleri'nin sesi, epey zayıf gibi de algılanmıyor mu? Ülkenin hakkını arayan sesler eksik gibi ve bunun çok büyük bir eksiklik. Maalesef uzman biri olmadığım için sana vize konusunda direkt yardım edemiyorum. Elbette bununla ilgili araştırmalar ve tavsiyeler yapabilen diğer forumcular veya uzman kişiler bulunabilir, onlardan belki de destek alabilirsin.