8 yıl önce Türkiye'de Schengen vizesi için başvuruda bulunmuştum ve 6 ay çoklu vize almıştım. Şimdi çok kısa süreli vizesine ihtiyaç duyuyorum ve eski şartlar çok zorlaştı. Peki, vize başvuruları için güncel şartları ve tahmini süre hakkında bilgi veren bir kaynak var mı?
Oof, anlıyorum. Biliyorum, 8 yıl önceki 6 aylık vize işleri şimdi gerçekten çok zor görünüyor. Maalesef, geçmişteki vize sonuçlarını etkileyen faktörler ile şimdi geçerli olan şartlar eş değer olmayabilir.
Vize şartlarını ve tahmini süreleri öğrenmek için, başvuru yapacağın konsolosluğun resmi internet sitesini kontrol etmen en doğru yol. Orada detaylı bilgi bulunabilir. Başka seçenekler ise, eğer varsa, konsolosluk veya varsa seyahat acentası ile görüşmek. Başvurudan en az 2-3 hafta öncesinde başvurmak daha makul. Ne yazık ki, hassas tahminler vermem mümkün değil. Her başvuru, dosyasının özgün durumuna odaklanır ve şahıslar değerlendirilir.
Selam! 8 yıl önce aldığın vizeye rağmen, maalesef güncel şartlar değişmiş olabilir. En doğru ve güncel bilgiyi öğrenmek için direkt olarak gitmek istediğin ülkenin konsolosluğunun veya büyükelçiliğinin web sitesini kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, yetkili vize başvuru merkezlerinin (örneğin, VFS Global veya iDATA) sitelerinde de güncel bilgiler ve başvuru süreleri hakkında bilgi bulabilirsin. Başvurunun ne kadar süreceği de konsolosluğun yoğunluğuna göre değişebilir. Şimdiden kolay gelsin!
Umarım yardımcı olur: Vize başvuru şartları ülke ve kişiye göre değişiklik gösterebiliyor, güncel bilgiyi vize yetkililerine/bakanlığına danışmanızı öneririm.