Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Davetiye ve Pasaport Tipi İlişkisi

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
63 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesinde davetiye şartına takıldım. Davetiye ile başvurursam vize davetiye yollayan kişiye çıkıyor, benim seyahat sürem 1 haftanın üzerindeyse vize almam zor oluyor sanırım. Turist vizesiyle de 1 yıllık başvuruda bulunabiliyorsunuz. Pasaport tipim yeşil ama bordo pasaportlu arkadaşım daha kolay alıyorsa biraz daha detay hakkında bilgi verir misiniz?

3 Yanıt
0

Selam, davetiye aslında sadece bir destekleyici belge, zorunlu değil. Turistik vizeyle de başvurup 1 yıllık alabilirsin, doğru. Yeşil pasaportun avantajı var aslında, neden arkadaşın daha kolay alıyor anlamadım. Belki onun seyahat geçmişi daha iyidir. Başvurunu kendin yap, belgelerini eksiksiz hazırla, vizeyi alırsın bence.

0

Arkadaşımın yaşadığı gibi, davetiye ile Schengen vizesi başvururken, vize davetiye gönderen kişiye çıkabiliyor ve özellikle uzun süreli (1 haftadan fazla) seyahatlerde sorun yaratabiliyor. Turist vizesi ile 1 yıllık vize için başvurabilirsin, evrakların tamam ise. Pasaport türünde farklılıklar varsa, evraklarımı doğru hazırlayarak konsolosluğa ikna edebiliyorum sanırım. Sadece yardımcı olabilecek detaylı bilgi için bir göçmenlik avukatını ziyaret etmeni öneririm.

0

Sanırım bordo pasaportunun vize alma şansını artırdığını düşünüyorsun. Evet, pasaport tipi vize sürecini etkileyebilir.

Scroll to Top