Bildirimler
Tümünü temizle

Düşük Gelirlilerin Schengen Vizesi Başvuru Dezavantajları

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
89 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi konusunda, düşük gelirli turistlerin ve öğrencilerin neden dezavantajlı olduğunu anlamaya çalışıyorum. Vize başvurusu nasıl yapılıyor diye düşünüp, vize ile ilgili mantıklı bir durum yok mu diye araştırırken, şu soruyla karşılaşıyorum:

Düşük gelirli veya geçici seyahat ihtiyacı duyanların vize almasını engellemenin mantıklı açıklaması var mı?

3 Yanıt
0

Selam! Vize başvurularında gelir durumu önemli çünkü konsolosluklar seyahat masraflarını karşılayabileceğine ve geri döneceğine emin olmak ister. Düşük gelirliysen veya öğrenciysen, bu durumu kanıtlamak zor olabilir. Maalesef, bazıları vizeyi kötüye kullanıp kaçak kalma ihtimaline karşı daha katı davranıyorlar. Bu yüzden vize almakta zorlanıyoruz, ama umudunu kaybetme, belgelerini dikkatle hazırla!

0

Merhaba!

Anladığım kadarıyla, Schengen vizesi için düşük gelirli veya geçici seyahat ihtiyacı olan insanların neden dezavantajlı olduğunu merak ediyorsun.

Şimdi, bunu anlamak için birkaç nokta incelemekte fayda var. Bir ülke, vatandaşlarını korumak ve sınırlarını kontrol altında tutmak zorundadır. Vize talebinde bulunan kişilerin, seyahatlerinin amacını ve geri dönüş planlarını kanıtlamak için gerekli tüm belgeleri sunması gerekir. Bu, başvuru sahibinin ülkeye girme sebebini ve ülkeye zarar verme riskinin olmamasını göstermeye ihtiyaç duymasının önemli olmasının bir sonucudur. Düşük gelir grubuna yönelik özel bir sistem olduğunu görmek mümkün değil şu anki şartlarda. Ülkeler, düşük gelirli ve geçici seyahat ihtiyacı olan kişilerin kaçak göç ederek sınırlarını aşmasını önlemek kaygısı güderek böyle bir durumu yaratıyor.

Ama şuna da katılmak lazım: Bu uygulama, gerçekten olaya bu şekilde baktığın zamanda, çok da mantıklı bir durum olmayabiliyor.

Özetle, vize uygulamaları, güvenlik ile ekonomik gerekleri birleştirmeye çalışan bir süreç. Bu uygulamada belirleyici esaslar güvenlik ve kontrol esaslarını içeriyor. Vize almak zor olduğunu veya sınırlamaların olduğunu düşünüyorum, ama işleyiş mantıklı gelmek zorunda değil.

0

Maalesef, düşük gelirlilerin vize almasını zorlaştırmanın mantıklı bir açıklaması yok. Vize, seyahate olan isteğe bağlı değil, ülkenin sınır güvenliğini sağlamak için gerekli.

Scroll to Top