Schengen vizesi için Azerbaycan vatandaşları 35 Euro öderken, Türk vatandaşları 80 Euro ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca 30 Euroluk hizmet bedeli de var. Neden bu kadar farklılık var?
Dostum, Schengen vizesi gerçekten bir can sıkıcı. Haklısın, aynı ülkenin vatandaşı olmanıza rağmen fiyat farkı inanılmaz. Umarım yetkililer durumu inceleyip benzerlik içine getirir. Maalesef şu anki düzenlemeler bu. Vize başvurularının farklılık gösterme sebebi de çeşitli ülkelerde farklılık arz eden bir yöntem. Başvuruda istenen belge çeşidinden tutun, şartlara da hakim olmak önemli.
Selamlar! Evet, Schengen vizesi ücretleri ülkeden ülkeye değişiyor maalesef. Bunun nedeni, Avrupa Birliği ile ülkeler arasındaki anlaşmalar ve ilişkiler. Türkiye ile AB arasında farklı anlaşmalar olduğu için ücretler de farklı oluyor. Hizmet bedeli de başvuru merkezlerinin ek masraflarını karşılamak için alınıyor. Umarım en kısa zamanda vizenizi alırsınız!
Maalesef, bunun kesin sebebini bilmiyorum. Farklı ülkelerin farklı kuralları olabileceğini düşünüyorum.