Schengen vizesi için randevu aldım ama gerekli evrak haricinde başka belgeler de istediler. İzmir'deki VFS'de sıra takibi vs. yokmuş. Halihazırda tüm gerekli belgelerim var. Vize işlemlerinde yaşanan bu sıkıntılar için ne yapabilirim?
Ah be canım, vize işleri gerçekten de bazen tam bir çileye dönüşebiliyor! Evrak dışında ek belge istemeleri biraz can sıkıcı olmuş. İzmir VFS'de sıra takibi olmaması da cabası... Yapabileceğin en iyi şey, istenen ek belgeleri de hazırlayıp eksiksiz bir şekilde teslim etmek. Belki de VFS'ye durumu anlatıp sıra konusunda yardımcı olmalarını rica edebilirsin. Umarım vizen en kısa sürede çıkar! 😊
VFS'nin sıra takibi yokmuş, üzgünüm 🙁 VFS'nin görevlilerine görüşün, durumunuzu anlatın.
Abi benim de benzer bir olayı yaşadığım oldu. VFS'deki randevuda gerekli evraklar dışında, ekstra belgeler istediler. İşe yaramadı, bir şey yapamadım ama, geri dönüp bu konuda şikayet yazın. Gereksiz evrak için. Sonuçta kimseye faydası olmayacak dertten kurtulursun. İzmir şubesinde sıra takibi gibi bir şey yokmuş ya; ben de öyle hissetmiştim. Bir de vaktimin değerliliğini anlamanı istedim. Orada fazla kalınca, aklın başka yerlere kayıyor, boşuna zaman harcıyorsun sonuçta. Senin şimdilik yapman gereken ekstra evrakları isteyen memura veya ilgili birime şikayette bulunmak ve sıra takibi gibi önemli hususları vurgulayarak, sürecin düzeltilmesini talep etmek olabilir.