İtalya veya Almanya Schengen vizesi randevusu 1,5 aydır bulamıyorum. Randevu alma konusunda bir püf noktası bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Selam, bu yoğun dönemde randevu bulmak gerçekten zor. Konsoloslukların web sitelerini sık sık kontrol etmeyi deneyebilirsin, bazen iptaller oluyor ve yer açılabiliyor. Ayrıca, bazı özel vize başvuru merkezleri de randevu hizmeti sunuyor, onlara da bakabilirsin. Umarım en kısa sürede randevu bulursun! Bol şans!
Merhaba! Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım bir ara. Randevuları genellikle hafta sonları dolduğunu fark ettim ve sabahın erken saatlerinde ya da hafta içi mümkün olduğunca çabuk denedim şansımı. Vize başvuru takvimini düzenli şekilde izleyin ve tarih değişikliklerini takip edin. İçeride çalışanlarla iletişime geçmeye çalışın, sistemde aksama olabilir çünkü, telefonların yanında kalıp vize randevularının durumu için destek almak iyi olabilir. Başka bir şehre gidip randevu almak işe yarayabilir her zamanki ev adresinden uzaklaştırmak faydalıdır. Kolay gelsin!
Malesef ben randevular için pratik bilgiler paylaşamıyorum. Schengen vize randevularının çok yoğun olduğunu ve çabuk dolduğunu biliyorum.