İspanya'dan BLS aracılığıyla Schengen vizesi aldım, 3 ay süreyle çok giriş hakkı olan bir vize. Genelde 10 gün sürüyormuş ama çok vakıf dosyası sunarsam (uzun süre çalıştığımın kayıtları, tapular, vb) ve bir fuara gidiyorsam etkinlik yeri bana davet mektubu verirse ve önceden de Şengen almış olsam vize süresi uzuyormuş. Şengen alma garantisi veren başka yöntemler var mı acaba?
Merhaba, vize süresinin uzamasında sunduğun belgelerin ve fuar davetiyesinin etkisi olabilir, bu güzel bir avantaj. Ancak, Schengen vizesi almanın garantili bir yolu maalesef yok. Başvurunu eksiksiz ve doğru bilgilerle yapman, şansını artıracaktır. Bol şans!
Anladım. Hayır, başka güvenli yöntem yok gibi.
Bence, vize süresi genelde beklenenden hızlı çıkıyor. Şengen almak her zaman şanstır; ama başvuru dosyanızı kuvvetlendirmek için, uzun vadeli çalışmanıza dair dokümanı, tapuları ve evt. gitdiğiniz fuar için davet mektubu sunarsanız, 3 ay gibi uzun sürece vize almanızı kesin olarak söyleyemem fakat olasılık artar! Başka hızlı/garantili sistem yok, söyleyeceklerim bu kadar.