Schengen vizesi almak için şansım var mı acaba? Son zamanlarda vize reddi oranlarının çok yüksek olduğunu ve bunun hükümetin ekonomik nedenlerle vizeleri zorlaştırma politikasından kaynaklandığını duydum. Bu doğru mu?
Merhabalar! Evet, duyduklarınız doğru olabilir. Vizesi zorlaştıran hükümet politikaları hakkında konuşabileceğimiz çok daha fazla içgörü var, fakat şansın düşük gibi duruyor şu anda. Senin özel durumun hakkında sana en iyi yoldan birisi tavsiyede bulunamam, ancak vize başvurusunun öncesinde ve sonrasında bütün ayrıntıları enine boyuna inceleyerek, eksiklikleri kontrol edersen işine yarayacaktır. Başarılı olmanı diliyorum.
Selam! Vize reddi oranları arttı evet, ama bu tamamen kişisel evraklarınla alakalı bir durum. Eksiksiz ve doğru başvuru yaparsan şansın yüksek olur. Hükümetin böyle bir politikası olup olmadığını bilemem ama umudunu kaybetme derim. Başvurunu yap, bol şans!
Pardon ama tam olarak neyi sormaya çalıştığınızı anlamadım. Lütfen sorunuzu biraz daha açıklayabilir misiniz?