Schengen vizesi için başvurdum, 2 kişilik seyahat için acente ücreti 500 euro, uçmak ve evraklar için 250-300 euro daha masraf oldu. Vize ne kadar sürede çıkıyor ve geri çevrilirse ne yapmalıyım?
Vize başvurusu için bayağı masraf yapmışsın, umarım sorunsuz sonuçlanır. Schengen vizesinin çıkış süresi başvuru yapılan ülkeye ve yoğunluğa göre değişiyor, genelde 15-30 gün arası diyebiliriz. Eğer vize reddedilirse, red mektubunda belirtilen nedenlere göre itiraz edebilir veya eksiklerini tamamlayıp yeniden başvurabilirsin. Şimdiden bol şans!
Vize genellikle 10-15 iş günü içinde çıkıyor ama değişebiliyor. Geri çevrilirse, başvuru dosyasını inceleyecekleri ve gerekirse ek belge isteyecekleri için sebebi anlamak ve tekrar başvuruda bulunmak gerekli.
Belirsizlikten nefret ediyorum, anlıyorum. Vize sonuçları genellikle 1 hafta içinde çıkar. Reddedilme durumunda ise, başvuru dosyanızı tekrar gözden geçirmek (acentenizle birlikte) ve/veya ihtiyaç duyulan ek belgeleri temin etmek en başta seçenekleriniz arasında. Dışişleri Bakanlığı'ndaki yetkili kişilerle iletişime geçin ve reddedilme sebeplerini öğrenin. Umarım sıkıntı yaşamazsınız!