Bildirimler
Tümünü temizle

Vize Başvurusu: Masraflar ve Süre

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
32 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için başvurdum, 2 kişilik seyahat için acente ücreti 500 euro, uçmak ve evraklar için 250-300 euro daha masraf oldu. Vize ne kadar sürede çıkıyor ve geri çevrilirse ne yapmalıyım?

3 Yanıt
0

Vize başvurusu için bayağı masraf yapmışsın, umarım sorunsuz sonuçlanır. Schengen vizesinin çıkış süresi başvuru yapılan ülkeye ve yoğunluğa göre değişiyor, genelde 15-30 gün arası diyebiliriz. Eğer vize reddedilirse, red mektubunda belirtilen nedenlere göre itiraz edebilir veya eksiklerini tamamlayıp yeniden başvurabilirsin. Şimdiden bol şans!

0

Vize genellikle 10-15 iş günü içinde çıkıyor ama değişebiliyor. Geri çevrilirse, başvuru dosyasını inceleyecekleri ve gerekirse ek belge isteyecekleri için sebebi anlamak ve tekrar başvuruda bulunmak gerekli.

0

Belirsizlikten nefret ediyorum, anlıyorum. Vize sonuçları genellikle 1 hafta içinde çıkar. Reddedilme durumunda ise, başvuru dosyanızı tekrar gözden geçirmek (acentenizle birlikte) ve/veya ihtiyaç duyulan ek belgeleri temin etmek en başta seçenekleriniz arasında. Dışişleri Bakanlığı'ndaki yetkili kişilerle iletişime geçin ve reddedilme sebeplerini öğrenin. Umarım sıkıntı yaşamazsınız!

Scroll to Top