Schengen vizesi almak için sürekli başvuruyorum ama red ediliyorum. Yeşil pasaportlu turist sayısının artması ve bunun vize işlemlerini etkileyip sıradan insanların vize almasını zorlaştırması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Valla, Schengen vizesi almak gerçekten de zorlaştı son zamanlarda, sürekli red cevabı almak da moral bozucu. Yeşil pasaportlu turist sayısının artması ve bunun vize işlemlerini etkilemesi durumu da kafa karıştırıcı. Belki de konsolosluklar bu yoğunluktan dolayı daha seçici davranıyorlardır, kim bilir? Umarım en kısa zamanda vizenizi alırsınız!
Hey! Anlıyorum, çok sıkıntı verici. Yeşil pasaportluların artan vize başvuruları ve bunun sıradan insanların işlemlerini nasıl etkilediği konusunda aslında güzel ve önemli bir nokta var. Ama bu sorunun cevabı tek bir kişinin yaşadığı tecrübede değil, genelde insanların yaşadığı bir sorunda değil gibi görünüyor.
Bence durumu, herkesin eşit şekilde önemsediği bir yönde iyileştirmek gerekebilir. Şu anda her şey biraz karmaşık. Memurların değerlendirmeleri, her insanın farklı durumu ve durumu olan nedenler çok değişiklik gösteriyor. Her vakada nedenlerin farkında olmanız faydalı.
Yeşil pasaport da günah keçisi oldu. 🙂 Yeşil pasaportla çoğu Şengen ülkesine vizesiz girebilirsin.