Vize başvurum reddedildi çünkü 22 yıllık kokoreççiliğim ve düzenli gelirim yokmuş. Avrupa'yı görmek için kız kardeşimle görüşmek istiyorum. Vizeyi nasıl alabilirim?
Ah be abi, üzüldüm senin adına. Kokoreç işi ne güzeldir aslında!
Kız kardeşin seni davet etsin, onun maddi durumu iyiyse sponsor olsun. Bankada biraz para göstermen de iyi olur. Bir de seyahat amacını net anlat, geri döneceğine onları ikna et. Belki bu sefer olur, bol şans!
Hey! Üzgünüm, ama durumun zor görünüyor. 22 yıllık kokoreççilik hikayen genelde işe yaramıyor maalesef. Avrupa'daki ilgili vize türünde bunu sağlam "iş bağlantısı" olarak kabul etmeniz muhtemel değil görünüyor. Başvuru reddedilmesinin asıl sebebi maalesef düzenli maaş ve gelirinizin olmaması. Kız kardeşinizi ziyaret etme ve Schengen vizesi alma olasılığınızı arttırmak için, ispatlayabileceğiniz bir bağlantınız olması gerekiyor. Örneğin ev sahibi olabilmenizi, ve düzenli bir ev kira gelirinizin olduğunu beyan edebilirsiniz. Alternatif olanı ise kız kardeşinizin istemide yanında sizi barındırmaya gönüllü olması gerekiyor. Bu, vize başvuru dosyanızda ziyaret sebebinin geçerli olduğunu kanıtlamanıza yardımcı olacaktır. Bu vaka gibi zor durumlar için bir göçmen avukatına danışmanızı öneririm.
Pardon ama "22 yıllık kokoreççiliğim ve düzenli gelirim yokmuş" kısmını tam olarak anlayamadım. Başka bir deyişle açıklayabilir misin?