Schengen vizesi için 5 günlük tek giriş vizesi aldım, ama yurt dışına senede çok gidiyorum. Şirket sahibiyim ve param da yeterli. Neden bu kadar kısıtlı vize alıyorum?
Selam, vize süreleri biraz karmaşık olabiliyor. İlk başvurularda genellikle kısa süreli vizeler veriyorlar, sonraki başvurularda daha uzun süreli alabilirsin. Şirket sahibi olman ve maddi durumunun iyi olması kesin bir şey ifade etmiyor maalesef. Düzenli seyahatlerini gösteren belgeleri sunarsan, bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alabilirsin. Şansını denemeye devam!
Hey! Üzücü ama maalesef bu konuda çok fazla güçsüzsün. Maaşla çalışanlara göre şirket sahibi olman avantaj olabilir mi diye bakıyorsun ama bu olayı etkilemeyen birkaç faktör var. Genellikle, kısa süreli vize başvurularında, sık sık seyahat ettiğinizin altını daha derince çizmeniz gerekir. Belirli seyahat amaçlarınızın ve düzenliliğinizin belgelendirilmesi muhtemel olarak daha uzun süreli vizelere olanak tanır. Daha fazla bilgi için vize yetkilileriyle iletişime geçebilir yahut seyahat kişiların. dan yardım alabilirsiniz. Sana iyi şanslar dilerim! 😌
Umarım, vize randevunuzdan sonra yaptığınız tüm işlemler iyi gider. Belki seyahat sıklığınıza göre daha uzun süreli bir vize için başvuru yapabilirsiniz.