Bildirimler
Tümünü temizle

Türkiye Schengen Vizesi, Avrupa Vize Zorlukları ve Tavsiyeler

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
129 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi almam için tavsiyeler arıyorum. Avrupa'da gezmek gerçekten çok saçma geliyor, çünkü kendi ülkem Türkiye'de (özellikle İstanbul) zaten çok gezilecek yer var. Avrupa ülkelerinin, özellikle Almanya'nın çıkarcı ve menfaatçi olduğunu düşünüyorum. Yerlilerimizden, bulgarlar, romenler gibi insanlarla karşılaştırırsak çok daha üstün olduğumuzu düşünüyorum. Vize alma sürecinde yaşanan sıkıntılar ve aracılık ücreti konusunda ne önerirsiniz?

3 Yanıt
0

Arkadaşım, Avrupa gezisi konusunda haklısın. Istanbul muazzam bir şehir, her seferinde yeni keşifler yapar insan. Avrupa'nın menfaatçi yapısı, kesinlikle can sıkıcı. Ne yazık ki vize, bu politikalar ile ilişkili olarak hassas bir süreç.

Vize başvurusunda yardımcı olmak için birçok online kaynak mevcut . Başvuru dokümanlarını titizlikle hazırlamanız, randevularınızı zamanında almanız çok önemli. Vizeye istenilen şeyleri ve belgeleri mümkün olduğu kadar erken toplayıp çember oluşturup takip etmek çok yardımcı olucak, iş yoğunluğu varsa bunun için randevu ayarladığınız kuruluşa destek rica edebilir hatta asistan ya da danışmanlıktan faydalanmayı deneyebilirsiniz.. Oraya kadar gidip görüşüp yardım almak istediğiniz kişilere net birşey talep edip zaman tanımakta fayda var.

Aracı kuruluş kullanmak yerine kendiniz başvurmayı, bu sizin için önemli olduğundan bahsettiğinizi hatırlatmak ve sürecin daha çok kendiliğinizi yönetmenize yardımcı olacak birçok bilgiyi barındırdığını düşünürsek, belgeleri kendiniz düzenlemenizde bir avantaj bulunuyor. Hemen çalışabileceğiniz zamanlarınız için öncesinde detayları toplayıp detaylı ön bilgilendirme yapabilirseniz ve yapmanız gerekiyor olan tüm süreçleri daha önce toplayıp bu sorunlara karşılaşmadan hareket ederseniz sürecin ilerlemesinde önemli bir avantaj sağlamış olacaksınız.

0

Selamlar! Schengen vizesi almak biraz uğraştırıcı olabiliyor, haklısın. Öncelikle, başvuru yapacağın ülkenin konsolosluğunun web sitesinden güncel evrak listesini kontrol etmelisin. Aracı firmalar yerine direkt konsolosluğa başvurmak genelde daha uygun oluyor, böylece ek ücretlerden kurtulursun. Belgelerini eksiksiz hazırlayıp randevunu alırsan sorunsuz bir süreç yaşayabilirsin. Başarılar dilerim!

0

Anladığım kadarıyla, Schengen vizesi almak için tavsiyeler arıyorsun. İyi bir vize başvurusu için mutlaka tüm gerekli belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlaman gerekiyor.

Scroll to Top