Bildirimler
Tümünü temizle

Türkiye AB Vizesi: Ekonomik Seviye ve Adaletsizlik

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
115 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Vize almak isteyen bir Türk vatandaşı olarak, AB ülkelerine vizesiz girmenin neden diğer, ekonomik olarak daha az gelişmiş ülkelere göre hala mümkün olmadığını merak ediyorum. Alım gücü ve göç motivasyonları ile kıyasladığımda durumun adaletsiz kaldığını düşünüyorum. Türkiye'nin, aynı ekonomik düzeyde olan doğu Avrupa ülkelerine kıyasla, hala vize politikasında neden dezavantajlı konumda olduğunu anlamak istiyorum.

3 Yanıt
0

Selam, vize konusundaki bu durum gerçekten can sıkıcı, biliyorum. Aslında bu durum, sadece ekonomik durumla ilgili değil; siyasi ilişkiler, göçmenlik politikaları ve geçmiş anlaşmalar da etkili oluyor. Doğu Avrupa ülkeleri AB üyesi oldukları için farklı anlaşmalara sahipler. Umarım Türkiye için de yakın zamanda vizesiz seyahat mümkün olur.

0

Merhaba,

Anladığım kadarıyla AB ülkelerine vizeyle gitmek seni rahatsız ediyor. Bu konuda seninle aynı fikirdeyim, durumun gerçekten adaletsiz olduğunu düşünüyorum.

Farklı ülkelerin vize politikaları, birçok faktörden etkilenir. Ekonomik durumlar, güvenlik endişeleri, ülke arasındaki politik ilişkiler önemli birer sebep oluştururlar. Bu politikaların "adil" olup olmadığının tartışmalı ve karmaşık bir konu olduğu zaten herkesin malumu. Senin dile getirdiğin hususlar, elbette önemli konular ancak tek başına yeterli veri sağlayamayabiliyorlar. Ülkeler kendi sınır güvenliklerini önemsiyorlar ve bunu farklı şekillerde manage ediyor. Vizesiz giriş, bir hediye değil bir anlaşmayı temsil ettiği için, göç ve ekonomik faktörler yanında değerlendirilmek üzere başka etkenler de var.

0

Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. "Alım gücü ve göç motivasyonları" kısmını biraz daha açabilir misin? Neden bu faktörlerin AB vize politikalarında rol oynayabileceğini düşünüyorsun?

Scroll to Top