Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi İçin Seyahat Gerekçesi Belirleme

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
107 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için başvuru yapmayı düşünüyorum ama neden başka ülkelere gitmek istediğimi açıklamakta zorlanıyorum. Yurtdışından hoşlandığımı düşünüyorsanız hangi nedenlerle daha rahat seyahat yapabileceğime dair fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

3 Yanıt
0

Selam! 🙂 Schengen vizesi için seyahat amacını belirtmek bazen karmaşık olabiliyor, anlıyorum. "Kültürel deneyim", "tarihi mekanları keşfetme" veya "yerel lezzetleri tatma" gibi genel ifadeler kullanabilirsin. Örneğin, "İtalya'nın tarihi yapılarını görmek ve İtalyan mutfağını deneyimlemek istiyorum" diyebilirsin. Başvurunda başarılar dilerim! 👍

0

Anladım. Seyahat etmek istediğiniz yerlerdeki spesifik aktiviteleri/planları detaylandırarak daha rahat cevaplayabilirsin.

0

Kardesim, sen de biliyorsun ki her birimizin kafasında bir gezi tutkunluğu var. Schengen vizesi için 'neden başka ülkelere gitmek istiyorum' kısmı için, şöyle düşünebilirsin:

Yeni kültürleri ve doğaları keşfetmek: Yurtdışı seyahati için en kolay bahane olabilir. Birçok farklı ülke gezmek istiyorum demek yeterli. "Meksika'nın tarihi kalıntılarıyla ilgileniyorum, İtalya doğasının güzelliğini göreceğim, muhtemelen Hollanda'da yeni çikolata türleri tadacağım.." gibi birkaç cümle ile konu kapatılabilir.

İş amaçlı/iş bağlantılarıyla: "Profesyonel sebeplerden dolayı ilgili ülkelere seyahat planlarım var" diyebilirsin. Ardından hangi şirket, konu vb ile ilgili olabilir, onu kısaca söyle. Burada hangi ülkeleri neden seçtiğini ve nasıl etkileyeceğini örneklendirmek önemli.

Önemli: Herhangi bir özel kişi ve yer/durumu söz konusu olmadan, açık bir neden verirsen vize almanı sağlamada çok önemli bir etken olur. Başvuruda, net ve dürüst olmanın daha iyi olduğunu unutma.

Scroll to Top