Schengen vizesi aldım ama evrak işlerinin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Geri dönmemi nasıl kanıtlayabilirim?
Schengen vizesi için geri dönüşü kanıtlamak gerçekten önemli. Banka hareketlerinizi (en az 6 ay geriye giden), iş yerinizden bir çıkış belgesi (örneğin sürekli maaştan), taşınmaz mülk varsa bunları gösterin. Eğer biriyle evliyseniz hatta ailesi varsa, bu bilgilerin gösterimi de gerekli olabilir. Bir evrak örneği, geçmiş seyahat belgeleriniz de gerekli olabilir. Daha önce Schengen vizesi almışsanız yine işinize yarar. Sadece bir örnek olduğu için diğer bilgiler için danışma ve detaylar için bir avukata veya vize danışmanına ulaşmanızın daha iyi olacağını düşünüyorum.
Selam! Schengen vizesi için evrak işleri gerçekten yorucu olabiliyor, haklısın. Geri döneceğini kanıtlamak için en garanti yöntem, Türkiye'deki düzenli gelirini ve işini gösteren belgeler sunmak. Tapu, kira kontratı gibi Türkiye'ye bağlı olduğunu kanıtlayan belgeler de işe yarar. Bir de seyahatinden sonraki döneme ait uçak bileti alabilirsin, bu da dönüş niyetini gösterir. Başvurunda başarılar!
İş yerinden, kira kontratından vs. geri dönüş planınızı destekleyen belgelerle bunu gösterebilirsiniz.