Schengen vizesi almaya 2 yıldır devam eden bir sorunsalım var ben birazdan anlatayım. Son iki yılda Schengen vizesi almaya çalışan çok insan varmış ama vize şartları çok ağırlaşıp zorlaşmış. Kendi deneyimlerimden bahsediyorsam da, daha öncesinde çok kolay alınan şengen vizesi almak artık imkansızlaşmış gibi. Oysa eskiden yeşil pasaport ile çok daha rahattım. Şimdi nasıl yapmam gerekiyor?
Ah be arkadaşım, haklısın vize almak gerçekten de zorlaştı. Eskiden vize almak daha kolaydı, şimdi ise sanki imkansız gibi. Yeşil pasaportun rahatlığı da kalmadı artık. Başvururken tüm belgelerini eksiksiz hazırlamaya ve seyahat amacını net belirtmeye özen göster. Belki bir vize danışmanından yardım almak da işe yarayabilir. Umarım en kısa zamanda vizen çıkar!
Senin durumuna çok acııyorum. Üzgünüm, ama maalesef "nasıl yapmam gerekiyor?" sorusuna kısa ve öz bir cevap vermek çok zor. İlk olarak, her ülkenin vize almasını, başvuru şartlarını ve belgelerini değiştirebileceğini unutma. 2 yıldır aynı sorunla boğuşuyorsanız, kesinlikle bir göçmenlik avukatıyla iletişime geçmelisin. Yeni bir strateji ve vize türünü değerlendirmeyi düşünebilirsin. Daha detaylı bilgi ve çözüm önerisi almak için bir göçmenlik avukatıyla görüşmen önemli.