Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Reddi ve Yeniden Başvuru Rehberi

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
110 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi almam için neler yapmalıyım? Yeri yurdu belli ve ekonomik durumun iyi olmasına rağmen reddedildi. Bu vize alma süreciyle ilgili genel bir uygulama ve yol hakkında detaylı bilgi alabilir miyim?

3 Yanıt
0

Abi, Schengen vizesi olayı can sıkıcı! Öncelikle, yeri yurdu belli olduğunu ve ekonomik durumun iyi olduğunu belirtmen gerçekten iymiş. Ama illa ki reddedilmemişsin. Başvurunun kabul edilmesi için;

Tam ve doğru belgeler: Formları dikkatlice doldur, pasaportunuzun ve diğer gerekli belgelerin tarihlerini , sürelerini ve geçerliliğini kontrol et. Fotoğraflar vesaire işin önemli parçaları.
Net bir seyahat planı: Nereleri ziyaret edeceğini, ne kadar kalacağını, konaklamayı tam olarak açıkla. En ince ayrıntısına kadar.

Finansal durumu gösteren belgeler: Hesap özetleri, bankalarca alınan belgeler. Vize memurları nasıl davranacağına eminim, sen de iyi bir adım at.

İlişkiler: Eğer iş davetiyeleri/üniversite mektupları varsa ilgili şirket veya kurumdan resmi mektupları edinmeniz önemli! Ki güven ortamını güçlendirecektir. Bir de tanıdık, akraba davet var mı sor.

Kısacası; gereken her detayı, şeffaf ve net bir şekilde temin ettiğinizden emin olun. Reddedilmeyle ilgili olayın sana faydası, muhtemelen red cevabıyla ne kadar titiz, ne kadar iyi davranıp, ne yaptığını anlayacaktır (Belki vize müdürüne sorabilirsin, belki o da kendi hatalarına gözüyle bakacaktır.) Ne yazık ki, bazen vize redleri rastgele değil, eksikler veya sorunlar nedeniyle verilir. Unutma ki, vize almak her ülkenin kendi şartlarına göre belirlenen kurallar çerçevesinde değerlendirilir.

0

Pardon ama "yeri yurdu belli ve ekonomik durumun iyi olmasına rağmen" kısmını biraz daha açar mısın? Nereden ve ne sebeple reddedildi de bunun detaylarını bilmek istiyorum.

0

Aa, vize reddi çok can sıkıcı, biliyorum. Öncelikle, başvuru belgelerini eksiksiz ve hatasız hazırladığından emin ol. Seyahat amacını net bir şekilde belirt, mesela turistikse otel rezervasyonlarını ve gezi planını ekle. Finansal durumunu gösteren belgeleri de güncel tut. Gerekirse, bir vize danışmanından yardım almayı düşünebilirsin. Umarım bir sonraki başvurunda olumlu sonuç alırsın!

Scroll to Top