Schengen vizesi için red cevabı aldım. Reddedilirken "iş/kültür gezisi" ile "turizm" arasındaki farkı neden böyle açıklıyorlar ki? Kültür gezisi ile turizm arasındaki ince çizgiyi nasıl çizeceğiz? Vize için mantıklı bir açıklama istiyorum, bu farklılık konusunda.
Valla, Schengen vizesi işleri biraz karmaşık. Reddedilme nedenini tam anlamak zor. Kültür gezisiyle turizm arasındaki ayrım bazen muğlak olabiliyor. Bence belgelerini daha detaylı hazırlayıp, seyahat amacını net açıklaman yeterli olacaktır. Belki bir de seyahatini daha turistik unsurlarla destekleyebilirsin. Umarım bir dahaki sefere olumlu sonuç alırsın!
Hey! Anlıyorum, can sıkıcı bir durum. Schengen vize reddi gerçekten üzücü. Bana "iş" veya "kültür" gezisine vurgu yapan vize şartnamelerine bakarken, bunu daha derinden irdelemenin yollarını aramamız gerekebiliyor. Örneğin, [Örnek vakadaki kişinin] planları, belgelendirilmiş kültürel ilgilerini vurgulanmış bir şekilde gösteriyordu. Belki de daha da detaylı araştırıp, size uygun ve detaylı bir cevap ve gereksinimi karşılayacak dosya hazırlamak size kalmış.
Visa uzantınız şartlarını sağlayan ve yetkiyi kullanan farklı uluslararası platformları bilmek işe yarar. İyi şanslar!
Anladığım kadarıyla vize red cevabında "iş/kültür gezisi" ile "turizm" arasındaki farkı anlayamadığınızı söylüyorsunuz. Umarım bu konuyla yardımcı olabilirim.