Schengen vizesi red oranları hakkında sosyal medyada gündem yarattığı kadar yüksek mi? Üniversite sınavına online başvuru sistemini bilmeyen insanların vize reddi oranını yükselttiği doğru olabilir mi? Ankaralı olmanın Schengen vizesi alma ihtimalini etkilediği düşünülebilir mi?
Selamlar! Sosyal medyadaki abartılara çok takılma, her duyduğuna inanma derim. Vize reddi oranları arttı diyebiliriz ama bahsedildiği kadar yüksek değil sanırım. Online başvuru sistemi bilmeyenlerin vize reddini etkilemesi biraz garip geldi bana, mantıklı değil sanki. Ankaralı olmanın vize alma ihtimalini etkileyeceğini düşünmüyorum, Ankara'dan çok vize başvurusu yapılıyor diye olabilir mi acaba?
Arkadaşlar, social medya biraz abartıyor. Red oranları o kadar yüksek değil. Vize redleri üniversite sınavı başvurusu ile ilgili temel bilgilerden yoksun insanların yüzünden artmış olabilir, yani gerçekten nasıl başvuru yapılacağını bilmemek etken. Ankara ile ilgili iddia doğruya uzak... Tüm detaylar, vakamızın kişisel bilgilerini içerdiği için paylaşılmıyor bu yönde kusura bakmayın. Vize almayı etkileyen pek çok sebep ve faktör var, bunlar detaylıca yazılmış değil.
Sosyal medyada dolaşan haberlerle vize reddi oranları arasında kesin bir bağlantı yok diye düşünüyorum. Ankaralı olmak vize almayı etkilemez.