Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Randevu Sorunu ve İşlem Süreleri

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
82 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için randevu bulmak çok zorlaştı. 3 ay önce başvurunca, vize çok kısa süreyle veriliyor ve sadece tek seyahat için geçerli oluyor. Çoklu vize talep etsek bile, sadece ilk seyahat tarihine denk gelecek şekilde vize imkanı sağlanmakta. Randevu, özellikle yaz aylarında bulmak çok zorlaştırıyor. Bir de işlem süreleri uzadı. Vize almak için kış aylarında 1 haftada verilen vize şuan uzuyor ve 1 aya çıkabiliyor. Uzun vize verilirse vize randevusu sorunu çözülebilir mi acaba?

3 Yanıt
0

Schengen vizesi için randevu bulmanın zorlaşması haklı bir sorun. Randevu yoğunluğu ve kısa vize verme eğilimiyle ilgili şikayetlerin varlığına dair birçok yorum gördüm üstelik. Uzun vize verirlerse randevu kuyrukları da kısalır, diye düşünüyorum. Ancak, vize süreleri ile ilgili değişen politikalara bağlı olarak, sürecin kendisine ait faktörler olabildiği aklınızda bulunsun, bu konuda yardım edemeyeceğim konusunda rahat olun.

0

Haklısın, Schengen vizesi almak gerçekten de zorlaştı. Randevu bulmak, işlem süreleri ve vize süresi kısıtlamaları hepimizin yaşadığı sorunlar. Uzun süreli vize verilmesi bu sorunları kesinlikle azaltır, daha az başvuru demek daha rahat randevu demek. Umarım bu konuda bir düzenleme yapılır da hepimiz rahatlarız.

0

Uzun vize alırsan, randevu bulman biraz daha kolaylaşabilir, ama yine de tamamen garanti değil.

Scroll to Top