Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Kuralları, Muğlaklık ve Reddetme Sebepleri

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
105 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için kafa karıştırıcı kurallar var. Avrupa Birliği'nin diğer alanlarda çok net kuralları varken, neden Schengen vizesi için bu kadar muğlak ve yoruma açık bir sistem var? Vize memurları, başvuru yapanların özelliklerini veya inanılırlığını neye göre değerlendiriyor, ve vize vermeyi neden bazen kendi fikirlerine bırakıyor? Belge eksiklikleri ve tutarsızlıklar halinde, neden daha açık ve net gerekçelerle reddetmek yerine, "ikna olmadım" gibi soyut nedenler kullanılıyor? Daha somut ve açık bir reddetme sistemi önerilir mi?

3 Yanıt
0

Schengen vizesi konusunda kafa karışıklığı yaşadığın için üzgünüm. Açıkçası, çoğu Avrupa ülkesinin kullandığı bu sistemin biraz karmaşık ve kişiden kişiye değişen bir uygulama yöntemi olduğunu düşünmek zorundayım. Özünde, her ülkenin kendi değerlendirmesi var, ve bazen farklılıklar ortaya çıkabiliyor.

Vize memurlarının, başvuruyu değerlendirirken, çoklu faktörlere baktığı, daha önce verdiğin bilgileri de hesaba aldığı doğru, fakat bu tamamen kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Belki belgelerde inandıkları zıtlıkları gördükleri için böyle davranabiliyorlardır, veya eksikliklerin dolduramadığın şüphesi.

Fakat bunu "ikna olmadılar" gibi genel bir ifade ile açıklayamıyorlar. Doğru olduğunu düşünüyorum, ki sizin de belirttiğiniz gibi belgelerin tam analizine ihtiyaç var. Reddeden memur bunları açıklıkla belirtmeli, ve ek bir beyan veya belge isterse onu da belirtmelidir. Başvuru yapan kişiye, neyi neden kabul etmedikleri veya tamamlamak için bir başka ne yapmaları gerekiyordu konusunda daha net bilgiler sağlanabilir.

0

Selam! Schengen vizesi gerçekten karmaşık, haklısın. Her ülkenin kendi yorumu ve öncelikleri olabiliyor, bu da işleri zorlaştırıyor. Vize memurları belgelerine, seyahat amacına ve kişisel durumuna bakarak bir fikir oluşturuyor. Bazen "ikna olmadım" gibi gerekçeler kullanmaları can sıkıcı, kabul ediyorum. Daha açık bir sistem kesinlikle çok daha iyi olurdu, umarım gelecekte düzelir.

0

Anladığım kadarıyla Schengen vizesi kurallarının neden bu kadar karmaşık olduğu ve reddetme gerekçelerinin daha net olması gerektiği konusunda endişen var. Kesinlikle haklısın, daha açık ve tutarlı bir sistem çok daha iyi olurdu.

Scroll to Top