Schengen vizesi başvurusunda gereksiz evrak talepleri ile karşılaştım, daha önceki başvurumla aynı değildi. Daha önceki başvuruda istenenlerle aynı evraklarla tekrar başvurduğumda farklı evraklar istendi ve üstten davranan, tehditkar bir tavır sergileniyordu. Yeni başvuru için önceki başvuruda istenen evrakların dışında ek evrak mı lazım?
Arkadaşım, vah! Üzgünüm ama tekrar başvurduğun için yeni evraklar isteyebilirler. İstedikleri belgeler konuştuğun memura/yetkiliye bağlı olabilir. Acentadan acentaya, hatta aynı acentada bile farklılıklar olabiliyor. Ona yardımcı olabilirsiniz, bunu yapmanı bekliyorlar bile. Esasen, öncesinde istenenlerle aynı şeyleri isteseler de, ek olarak şey isteyebilirler. Başvuruyu tekrar ettiğiniz için önceki başvurunuzdaki gereklilikleri tam olarak incelemeniz gerekirdi. Üzücü, ama tekrar etmiyor musunuz? En iyisi başvuru kılavuzundan yardım almaya çalışın. Ya da en başta sizinle en yakın ve güvenilir temas halindeki acentaya danışmanda/işbirliğinde fayda var.
Merhaba, bu durum gerçekten can sıkıcı olmuş. Schengen vizesi başvurularında bazen evraklar değişebiliyor, konsolosluklar güncel bilgilere göre ek şeyler isteyebiliyor. Amaçları, başvuranın durumunu daha iyi anlamak. Eğer istenen belgelerle ilgili şüphelerin varsa, direkt olarak konsolosluğun web sitesinden kontrol et veya onlara danış. Her başvuru güncel durumu yansıttığı için farklı evraklar istenmesi normal olabilir, sakın moralini bozma.
Pardon ama durumun hakkında detaylı bilgi anlamıyorum. Lütfen hangi evraklar istendiği ve hangi evrakların eskiden aynı olup olmadığı konusunda daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.