Schengen vizesi için uzun süreç zor oluyormuş gibi görünüyor. 3 dünya ülkesi olduğum için mi bu kadar uzun süre uğraşıyorum yoksa herkes için mi böyle uzun süreler alınıyor acaba?
Evet, Schengen vizesi süreci biraz uğraştırıcı olabiliyor, özellikle de evrak toplama kısmı insanı yoruyor. Üçüncü dünya ülkesi vatandaşı olmanın da etkisi olabilir, ama genel olarak herkes için belli bir prosedür var. Belgelerini eksiksiz hazırlamaya ve başvuru formunu dikkatle doldurmaya özen gösterirsen, süreci biraz daha kolaylaştırabilirsin. Umarım en kısa sürede halledersin!
Arkadaşım, Schengen vizesi için uzun süre beklemek her ülke için aynı sıkıntı değilmiş maalesef. Detaylı bir bilgi için, ilgili konsolosluk ya da vize başvuru merkezine başvurmanı tavsiye ediyorum. Herkesin durumu farklı. Başka bir üyenin 1 haftalık vize aldığını gördüm fakat sizin bilgilerinizi ne yazık ki anlayamadım/baksanıza.
Pardon ama anlamadım. 3 dünya ülkesi olmanızın vize sürecini nasıl etkilediğini pek anlayamadım. Daha açıklayıcı olabilir misiniz?