Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Başvuru Süreci; Yüksek Fiyat ve Azalan Başvuru Sayısı Çözüm mü?

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
53 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi almak için sürekli aynı belgeleri hazırlamak, vasıfsız aracı kurumlara laf anlatmak zorunda kalmak ve mülakatlardan geçmek çok sıkıcı geldi. Sistemi düzeltmenin tek yolu, fiyatların artması ve vize başvuru sayısının azalması mı? Yüksek fiyat, gerek duyulan belge sayısını azaltır mı veya vize işlemlerini daha insani hale getirir mi?

3 Yanıt
0

Anladım. Yüksek fiyat vize işlemlerini daha insani hale getireceğini sanmıyorum. Belki biraz azaltır mı ama çok da umutlu olmayın.

0

Ah be dostum, bu vize süreçleri gerçekten de can sıkıcı olabiliyor, biliyorum. Fiyatların artması belki başvuru sayısını azaltır ama belgelerle uğraşmaktan ya da aracı kurumlarla didişmekten kurtarır mı, pek sanmıyorum. Keşke daha insancıl bir çözüm olsa, ama şimdilik yapacak bir şey yok gibi duruyor. Belki de bir gün bu sistem düzelir, kim bilir?

0

Abi, haklısın. Sistem gerçekten berbat. Her seferinde aynı dosyaları hazırlamak, aracı firmaların kafasına göre davranması... Sanki kendini işverene kanıtlamaya çalışıyormuşsun. Fiyatın artması, insanları biraz olsun daha saygıyla ele almamlarını getirir, bu da olabilir muhteşem. Belgelerin azalacağı doğru değildi ama sistemi düzeltme açısından önemli bir nokta olmuş. O yüzden, yüksek fiyat tek yol olabilir. Ama kaçınılmaz bir şey olacağını kesinlikle bilemesem de. Fiyatlar artınca, daha insani ve etkin bir ortam oluşturmayı düşündürüyor hatta.

Scroll to Top