Schengen vizesini acenteyle başvurdum ve 15 günlük tek giriş çıktı. İş seyahati için başvurmuştum ama sonuç tatil için uygun geldi. Bu sonuca göre sadece 15 gün gezebilir miyim yoksa daha sonraki bir vize başvurusuyla farklı seçenekler de olabilir mi?
Oof, 15 günlük tek giriş şartı biraz sıkıntılı! İş seyahati için başvurmuşsan ama tatil izni çıkmış, muhtemelen vize amaçlarını iyi belirtmenizde sorun yaşandı. Belki ek belgeler koymanız ya da vize için acenteyle görüşüp tekrar başvurmanız şanslar artıracaktır. Vizenin amacına uygun kullanılması için herhangi bir kısıtlama olduğunu düşünmüyorum; fakat ileride farklı doğrulama seçenekleri için tekrar başvurmaya açık olmalısınız.
Acenteyle başvurmuşsun ve 15 günlük tek girişli Schengen çıkmış, anlıyorum. Bu vizeyle sadece o 15 gün içinde Schengen bölgesinde gezebilirsin. Ama merak etme, sonraki başvurularında farklı vizeler alabilirsin. Örneğin, daha uzun süreli veya çok girişli vizeye başvurabilirsin. Şimdilik bu vizenin tadını çıkar, sonraki başvurularında daha iyi sonuçlar elde edersin umarım!
15 gün izinli oldğun anlamına geliyor, daha sonra başvurup farklı bir tarih ve süreyle vize alabilirsin.