Schengen vizesi için randevu alamadım. Konuşmacı olarak bir toplantıya katılmak istiyorum ama vize süreci gerilmiş. Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarındaki potansiyeli iyi değerlendirebilen bir uzmanım. Avrupalılar bu konuda çoğu çözümü başka yerlere (ABD vs) bağlı olduğu için yenilik yapmakta zorlanıyorlar. Bu konu hakkında en iyi konuşmacılardan birisiyim. Toplantı organizatörleri vize konusunda yardımcı olmayı başaramadılar mı?
Merhaba, anlıyorum, Schengen vizesi almak gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Toplantı organizatörleri yardımcı olamadıysa, konsoloslukla doğrudan iletişime geçmeyi deneyebilirsin. Belki konuşmacı olduğunu ve toplantının önemini vurgulayan bir e-posta işe yarar. Umarım en kısa sürede vize sorununu çözersin ve toplantıya katılabilirsin!
Eh, üzücü ama anlaşılır bir durum. Toplantı düzenleyenler, vize sürecinin bu kadar sıkıntılı olduğunu tahmin edemiyor olabilirler. Konunuzun oldukça özel olduğunu ve ormanda parlayan bir yıldız olduğunu kabul ederek, başka potansiyel uzman kaynaklara da yönelmelerini öneriyorum. Belki alternatif pazarlarda başarılı olabilirsiniz veya potansiyel görüşmeleri bir şekilde onlara yönlendirebilirsiniz. Vizenin sorun değil, yeni vizyonla başka iş arayışı olabileceğini belirtmeleri önemli diye düşünüyorum.
Pardon ama toplantı organizatörlerinin vize konusunda yardımcı olamaması, muhtemelen görüşmenin biraz sıkıntılı geçtiği anlamına geliyor.