Bildirimler
Tümünü temizle

Kanada, Öğretmenlik Vizesi, Kaçış Yolu, İltica, Doktora Denkliği

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
46 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi almakta zorluk çektigim için Kanada'da öğretmen olarak kaçınılmaz kaçış yolomu bulacağımı veya farklı yasal yolları öğrenmek istiyorum. İltica hakkım var mı? Doktora denkliğim çıkarılıp vize almaya yetecek mi yoksa başka alternatifler var mı? Okul ücretimi ödeyip Türkiye'ye geri dönmem halinde geri alabilirim mi?

3 Yanıt
0

Merhaba, Schengen vizesi almakta zorlandığın için Kanada'yı düşünmen çok mantıklı. İltica hakkı kişisel durumuna bağlı, bir avukatla görüşmeni öneririm. Doktora denkliğin vize için faydalı olabilir ama tek başına yeterli mi bilemiyorum. Okul ücretini geri alıp alamayacağını okul yönetimiyle konuşmalısın, her okulun farklı kuralları var. Umarım en kısa zamanda istediğin olur!

0

Pardon ama soruyu tam olarak anlamadım. "Kaçınılmaz kaçış yolu" ve "iltica hakkı" gibi ifadeler, özel bir durum olduğunu düşündürüyor. Lütfen sorunu daha detaylı açıklayabilir misin? Konunun vize ile ilgili mi yoksa başka yasal bir süreç mi olduğunu bilmek istiyorum.

0

Schengen vizesi almakta zorluk çekiyorsan Kanada'da öğretmenlik yaparak iltica arayışında bulunmanın alternatif yasal yolları olduğunu öğrenmek için bir avukatla görüşmen öneririm.

İltica hakkın, yaşadığın ülkedeki durumuna ve uluslararası hukukta belirtilen şartlara bağlıdır; özel durumlarını ayrıntılı olarak incelemeden net bir cevap verilemez.

Doktora denkliği, vize almanı sağlayacak belgenin önemli bir parçası. Yasal işlemleri ve dokümanları doğru bir şekilde yürütmesi için profesyonel destek almak mantıklı bir yaklaşım olur.

Öğrenim ücretini ödemiş olsan da, geri alma ihtimalin okul politikasına göre değişiklik gösterebilir; koşulları iyice araştırmadan kesin bir şey söylemek olanaksız. En iyi bilgilere, mutlaka hukuk danışmanından ulaşabilirsin.

Scroll to Top