Hollanda, Almanya ve Fransa'dan 2 yıllık Schengen vizesi aldım. Ekim'de süresi dolaşıyor ve yine Fransa'dan alacağım. Bu sefer 5 yıllık almak istiyorum. Daha önce hiç vizeciyle çalışmadım. 5 yıllık vize almak mümkün mü?
Selam, 2 yıllık vize almış olman çok iyi, tecrübelisin demektir. Fransa'dan 5 yıllık vize almak mümkün, şansını denemelisin. Vize danışmanlığı almana gerek yok, kendin başvurabilirsin. Başvururken tüm seyahat geçmişini ve düzenli gelirini gösteren belgeleri eklemeyi unutma. Bol şans!
Merhaba! Maalesef, 5 yıllık Schengen vizesi alma ihtimaliniz yüksek değil. Genellikle 2 yıllık olan vizede önemli bir gelişme yoksa daha uzun vadeli vizeye geçmeniz biraz zor. Vizelerin uzaması geçmiş seyahatlere ve vizesiz girişte geçirilen süreye bağlı. "Vizeci" olmadığınız da önemli değil bence! Başvurdığınız konsolosluğu arayabilir veya direkt konsolosluk internet sitesindeki bilgiyi inceleyebilirsiniz. İyi şanslar!
Elbette mümkün. Başvurunuzu bir vizeciye danıştırarak daha başarılı sonuç alabilirsiniz.