Fransız Schengen vizesi aldım ancak uğraşmak çok sinir bozucu geldi. ABD'den 10 yıllık vize almak çok daha kolaydı. Bundan sonra Avrupa'ya gitmeyeceğim gibi sanki, farklı bir kafa karışıklığı yaşıyorum. Schengen vizesi aldığınız yer aracılığıyla başvurduğunuzda neden çok daha pahalı oluyor?
Üzgünüm ama senin durumuna benzer bir örnek vaka bulamadım. Schengen vizesi başvuruları genelde uğraştırıcıdır ve ülkelerin talepleri değişebildiği için fiyat farkları olabilir. Belki de kurum aracılığıyla başvurduğun için, danışmanlık hizmeti almışsındır. Bir danışmanla görüşmeden normal yoldan başvursaydın daha ucuz olabilirdi. Bunu doğrulamak için daha fazlasını incelemen gerekiyor.
Anladım. Sanırım Schengen vizesi için farklı acenteler pahalı talep edebiliyor. Umarım bu sorunları yaşamayacaksın başka seyahatlerinde.
Haklısın, Schengen vizesi süreci bazen gerçekten yorucu olabiliyor. ABD vizesiyle kıyaslayınca daha karmaşık geldiği kesin. Başvuru merkezleri aracı olduğu için ek hizmet bedeli alıyorlar, bu da maliyeti artırıyor. Belki bir dahaki sefere direkt konsolosluğa başvurmayı düşünebilirsin, ama yine de bu süreçle uğraşmak istememen çok anlaşılır. Avrupa'yı tamamen silme bence, belki bir gün fikrin değişir! 😊