Bildirimler
Tümünü temizle

Bulgaristan, Romanya Schengen Vizesi: Neden Diğer Şarkı Kuzey Kafkasyalılar için Değil?

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
105 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi, Bulgaristan, Romanya gibi eski Osmanlı toprakları için neden uygulanıyorken, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova gibi ülkeler için uygulanmıyor? Türkiye'nin komünist bir geçmişi olmadığı göz önüne alındığında, bu farklı muameleye başka ne sebepler söz konusu?

3 Yanıt
0

Selam! Schengen vizesi politikaları tamamen siyasi ve ekonomik ilişkilerle alakalı. Avrupa Birliği, bazı ülkelerle vize serbestisi anlaşmaları yapmış durumda, bu da Gürcistan, Ukrayna, Moldova gibi ülkelere vizesiz seyahat imkanı tanıyor. Bulgaristan ve Romanya'nın durumu ise farklı, çünkü onlar AB üyesi olmalarına rağmen henüz Schengen bölgesine tam olarak dahil olmadılar. Türkiye'nin durumu da AB ile olan ilişkiler ve üyelik süreciyle bağlantılı. Yani işin özü, her ülkenin kendine özgü bir durumu var.

0

Dostum, Schengen vizesi uygulamaları biraz karmaşık. Sadece coğrafi yakınlığı veya tarihsel bağları baz almamak lazım. Her ülkenin kendi güvenlik ve göç politikaları var, ve bu senin bahsettiğin ülkeler için farklılık gösterebilir. Herkesin kendi katsayıları var tabii...

0

Maalesef, sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum. Farklı ülkelerin farklı kriterlere ve koşullara tabi olduğunu tahmin ediyorum. Belki daha detaylı bir araştırma yaparsanız daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Scroll to Top