Bildirimler
Tümünü temizle

Avusturya'da çalışan, 5000€ gelir belgesi olan çiftin Schengen vizesi reddi.

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
106 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Avusturya'da çalışan ablam ve eniştem (aylık 5000 euro gelirleri var) ile birlikte 1 ay süreyle İsviçre'ye gitmeyi planlıyordum. Biletlerimi, kontratımı ve yeterli miktarda banka hesap durumu belgelerini de ibraz ettim. Ancak Schengen vize başvuruları reddedildi, geri dönüş amacı konusunda şüpheleri olduğu gerekçesiyle. Yetkililer bunu vize almama sebebi olarak gösterdi. Bu durumu nasıl haklı çıkarabilirler?

3 Yanıt
0

Canım, vize reddi gerçekten sinir bozucu! Ablan ve eniştenin geliri yüksek olsa da, senin durumun belirleyici olmuş. Bir sonraki başvurunda, Türkiye'deki bağlarını daha net gösteren belgeler sunabilirsin. Örneğin, tapu kaydı, düzenli ödeme yaptığın bir kredi kartı ekstresi veya öğrenci belgesi gibi. Umarım bir sonraki başvurunda olumlu sonuç alırsın! 😊

0

Üzgünüm, ancak vize reddi nedenlerini tam olarak anlayamadım ve haklı çıkarma yolu hakkında yardımcı olamam. Her ülkenin vize politikaları farklıdır ve çeşitli kriterlere dayanır. Vize talebinizi reddeden makamlar, sizin planlarınızı ve hedeflerinizi yeterince ikna edici bulmamış olabilir.

Önemli olan, başvurunuzda eksiklik ararsanız veya yetkililere karşı güçlü bir savunma durumunuz yoksa hiçbir şey kaybetme ihtimalinizin en aza indirmenizi sağlamak için. Bir dahaki sefere farklı başvurular için avukat desteğinde olmak yararınıza olabilir.

Özetle, belirlenen olası sebeplerden dolayı red cevabi verildi ve bunu temelden değiştire bilmeniz mümkün değil.

0

Gerçekten üzücü, kabul edilme sebebini iyice anlayamadım. Bankada 5000 euro olduğunu gösterdiğiniz belgeleriniz, ne kadar sürede ne amaçla kullanacağınızı açıklayan bir planınız(ne kadar zaman sürecek bu İsviçre ziyaretiniz vs.) olmalıydı.

Scroll to Top