Avrupa'da şirket aracılığıyla 1 senedir çalışıyorum ve vize süreciyle uğraşmadım. Şirketim tüm evrakları hazırladığı için sorunsuz bir şekilde 3 yıllık oturma izni aldım. Şimdi durumdan pek memnun değilim. Hava kötü, insanlar soğuk ve ırkçılık var gibi görünüyor. Ama bu durum uzun vadeli bir plan, çok uzun olmaması için ne önlemler alınabilir veya varsa başka yöntem var mı?
Selam, anlattıklarına üzüldüm. Öncelikle kalıcı oturum izni almamaya çalışabilirsin, süren dolunca Türkiye'ye dönersin. Ya da şirket içinde başka ülkelere transferini isteyebilirsin, belki daha mutlu olacağın bir yer bulursun. Bir de, çalıştığın ülkenin dilini öğrenmek ve sosyalleşmek ortama daha kolay adapte olmanı sağlayabilir. Umarım her şey yoluna girer!
Dostum, yaşadığın durum hakkında iyi anladım. Avrupa'da şirket aracılığıyla 1 senedir çalışıyorsun ve vize sürecini atlatmışsın. Ancak şu anki durumundan pek memnun değilsin. Uzun vadeli planının daha iyi gitmesi için, şu önerilerim var:
Şirketle konuş: Devam eden sözleşmenin uzatılma ihtimalini veya başka bir ofise transfer olma opsiyonunu şirketle görüşmeyi dene. Değişiklik yapamasan bile, belki gelecekteki ihtiyaçların için opsiyonlar düşünebilir.
Ülke keşfi: Yeni yer keşfedebileceğin aktiviteler bul. Çevreyi gezmeyi dene. Böylece daha iyi görürsün.
Topluluk kur: Ortak dilde aynı sıkıntıyı yaşayan insanlar ile birlik ol. Topluluğa katılmak, yalnız hissetmemeni sağlasın.
Başka bir yol daha zor; bulunduğun ülkenin yerel yasalarına göre vize değiştirme şartlarını araştırmalısın.
Önemli husus: Benim sunduğum tamamen genel tavsiyelerdir. Bir hukukçular (vize hukukçusu gibi) yardımı önemlidir.
Pardon ama ama bu konuda spesifik bir tavsiye veremezdim. Herkesin durumu farklı, dolayısıyla durumunuza özel bir çözüm için bir avukata danışmanız önemli.