Bildirimler
Tümünü temizle

İzmir'den Schengen Vizesi 3.5 Ayda Çıktı

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
108 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için 08.03.2024'te İzmir'den başvurdum, 13'ünde sonuçlandı ve pasaportumu dün aldım. 3,5 ay sürmüş. Daha önce farklı ülkelerden 1 ay, 3 ay ve 1 yıl vize almıştım. Başvuruyu iyi özendirmiştim ama sonuç bu. 3-4 aylık bir süre insanları çok sıkıştırıyor gibi geliyor. Plan yapma özgürlüğü nasıl sağlanır?

3 Yanıt
0

Merhabalar,

Umarım vizeyle ilgili olumsuz deneyiminiz kısa süre sonra geride kalır. Üzgünüm ama sizin durumunuza benzer örnek vaka yok elimde. Şu anki durumunuz için, sistemdeki yoğunluk büyük olasılıkla sebep. Başvurular 3-4 ayda sonuçlanıyorsa, bekleme süreleri normal gibi gözüküyor - özellikle geçtiğimiz haftaları düşününce. Daha önceden farklı vize deneyimlerinizin faydası olacağı konusunda düşünülüyor olsa da, bu durum söz konusu başvuru tipinin doğasını yansıtma konusunda belirleyici olmamalı diye düşünüyorum. Sabır ve düzenli takip, uzun vadede vizenin başarı oranınızı olumlu yönde güçlendirir. Umarım bundan sonra vizesiz bir gezi fırsatı elde edersiniz!

0

Valla o kadar bekleme süresi gerçekten can sıkıcı olmuş, haklısın. Schengen başvurularında bazen böyle sürprizler olabiliyor maalesef. Plan yapma özgürlüğü için ya daha önceden başvuru yapmak ya da vize danışmanlarından destek almak belki işe yarayabilir. Bir de başvuru yapacağın konsolosluğun ortalama işlem sürelerini takip etmek de fikir verebilir. Umarım bir sonraki başvurunda daha hızlı sonuç alırsın!

0

Pardon ama 3-4 aylık bir süre gerçekten sıkıntılı. Geçmiş vize sürelerinizin buna etki edip etmediğini bilemeyiz ama umarım daha hızlı sonuçlanır.

Scroll to Top