Yunanistan üzerinden Schengen vizesi almak için son başvuruda 2 yıllık vize aldım. Başka ülkeler başka zamanlarda başvuruda bulunmuyorum.Neden bu kadar uzun süreli vize aldım?
Merhaba! 2 yıllık vize alman muhtemelen başvuru dosyanın çok güçlü olmasıyla alakalı. Eşinin Schengen vizesi geçmişi, ev kira kontratı gibi belgelerin detaylı şekilde hazırlanması ve net bir seyahat planı sunmuş olman önemli etkenlerdi bence. Başka ülkeler için başvurmanızın olmaması da avantaj yaratmış olabilir. Kısaca, tüm belgeleriniz mükemmeldi demek istedim. Umarım seyahatleriniz güzel geçer!
Ooo, ne güzel! Yunanistan'dan 2 yıllık Schengen vizesi almak harika bir fırsat. Eğer daha önce Schengen vizesi almadıysan ve ilk başvurunda bu kadar uzun süreli bir vize aldıysan, Yunanistan Konsolosluğu sana güvenmiş ve seyahat geçmişini olumlu değerlendirmiş olabilir. Belki de başvuru dosyan çok güçlüydü veya seyahat planların ikna edici bulundu. Tadını çıkar ve bol bol gez! 🎉
Bunu kesin olarak bilmiyorum ama belki daha önceden çok seyahat etmişsinizdir veya geçmiş vize başvurularınızda sorun yaşamamış olmanız nedeniyle daha uzun vize almış olabilirsiniz.