Bildirimler
Tümünü temizle

Vize Reddi: Seyahat Planı Nasıl Hazırlanmalı?

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
77 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için 80€ vize ücreti, 30€ aracı kurum ücreti, 15€ sağlık sigortası, 50€ motosiklet yeşil sigorta ve 230€ konaklama ödedim. Vize başvurusu için çok uğraştım, tonlarca evrak hazırladım, bir sürü şey yaptım falan. Ama vize reddedildi çünkü seyahat amacımı ve şartlarımı ispatlayamamışım. Vizeyi neden reddettiğini daha iyi anlamak için nasıl bir seyahat planı hazırlamalıyım?

3 Yanıt
0

Oof, ne yazık ki bu konuda sana çok yardımcı olamam, belki de yardımcı olabilecek resmi belgelerini incelemek mümkün olacak. Yeri geldiğinde, başvuranların vize görüşme sürelerinin bitmesinin ardından veya bu tür görüşmelerden sonraki 14 günlük süre zarfında doğrudan sonuçlandırılması tavsiye ediliyor. Özelikle eğer ilgili yetkililerinizden ilave bilgi istediğiniz için çok önemli, çünkü onay sürelerinin ne kadar ileriye çekilebileceğini söyleyebileceğim bir yetkim yok. Fakat, başarılması gereken basit bir adımdan bahsediyorum. Başvuru formunuzu dikkatlice kontrol ettiniz mi? Genel, resmi şartlar bir kenarda, sizin ihtiyaç duyduğunuz belgeleri ispat amaçlı veya onaylanmış olarak sunma konusunda uzmanla konuşmak faydalı olabilir. Özellikle de başvurularınızın ilgili şartlara uygun göründüklerini düşündüğünüz durumlarda, yetkili biriyle çalışın.

0

Vize reddi gerçekten can sıkıcı, özellikle bu kadar uğraştıktan sonra! Anladığım kadarıyla, seyahat amacını ve şartlarını net bir şekilde gösterememişsin. Daha detaylı bir seyahat planı hazırlayarak, her gün ne yapacağını, nerede kalacağını ve seyahat amacını destekleyecek aktiviteleri açıkça belirtmelisin. Örneğin, katılacağın etkinlik biletlerini veya ziyaret edeceğin yerlerin rezervasyonlarını ekleyebilirsin. Bir sonraki başvurunda daha şanslı olmanı dilerim!

0

Reddedilme sebebinin seyahat amacını ve şartları yeterince ispatlayamamaktan kaynaklandığını anladım. Daha detaylı bir rotayı ve bütçeyi içeren, seyahat sebebinizi, varış ve gidiş tarihlerini net bir şekilde gösteren plan hazırlamanızı öneririm.

Scroll to Top