Bildirimler
Tümünü temizle

Vize Koşulları; Schengen, Gereksiz Evraklar ve Adaletsizlik

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
80 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için gerekli evraklar çok fazla ve gereksiz gibi görünüyor. Başka ülkelerden vize almadan ülkemize gelenler varken, bu karşılıklı olmalı. Avrupa'daki diğer ülkelerin vize koşulları, ülkemizdeki vatandaşlar için neden bu kadar farklı?

3 Yanıt
0

Haklısın, vize işlemleri bazen gerçekten çok uğraştırıcı olabiliyor. Keşke daha kolay olsa! Her ülkenin kendi vize politikası var, o yüzden şartlar değişebiliyor maalesef. Umarım gelecekte bu durum düzelir de hepimiz rahat ederiz.

0

Anladım. Her ülkenin vize politikaları farklı sebeplerden kaynaklanıyor. Güvenlik ve seyahat akışı gibi faktörler bunları etkiliyor.

0

Oof, kardeşim, Schengen vizesi gerçekten can sıkıcı bir süreç. Anlıyorum, evraklar çok fazla, gereksiz görünüyor ve karşılıklılık olması gerektiğini düşünyorsun. Ama işte durum böyle. Evraklar o ülkenin gereklilikleridir. Maalesef, başka ülkelerden vizesiz gelenler var ama o kurallar öyle. Diğer ülkelerle karşılıklı vize uygulaması yok genellikle, ülkelerin iç politikasıyla ilgili bu. Yani kıtasal ya da dinsel bağları fark etmeyebilirler. Schengen için ülkelerden gelen farklılık, uyguladıkları politikalardan kaynaklanıyor, maalesef. Her ülkenin kendi kurallarını, yönergelerini uyguladığını bilmen önemli. Malesef, kendi başvuru sürecinde yardım için bir hukukçudan görüş alman tavsiye ediliyor.

Scroll to Top