Vize başvurusu iki güne takılıp başvuruyu reddedilmiş gibi gösterilmesinin nasıl çalıştığını ve ret oranı manipülasyonunu nasıl etkilediğini hiç biliyor musunuz?
Bruh, o olayı ben de duymuştum. Vize başvurusunu 2 güne takıp, sonra kağıt üstünde onaylanmış gibi göstermelerle ret oranlarını manipüle ediyor olabilirler. Vizeyi almakta geciktiren birtakım yasal şartlardan sorumlu olsalar da, reddetmeden çekip başınıza onay koymuş gibi yapabilirler.Ret oranını suni olarak düşük (!) göstermek için kullanıyorlar belki de. Gördüğün kadarıyla, kuralların sınırlarında yaşıyor olabiliyorlar. Yani bu, aslında ret oranlarının daha gerçekçi gösterilmemesi demek aslında.
Dostum, duyduğuma göre bazı ülkeler vize başvurularını sisteme hızlıca "reddedildi" olarak giriyor, sonra aslında değerlendirmeye alıyorlarmış. Bu, ilk bakışta ret oranlarını yüksek gösterse de, sonradan başvuruları onaylayabiliyorlar. Yani, istatistiklerle oynuyorlar diyebiliriz. Amaçları ne tam olarak bilemiyorum, belki de başvuru yoğunluğunu azaltmaya çalışıyorlar.
Pardon ama sorunuz biraz kafa karıştırıcı. "Başvuruyu iki güne takılıp reddedilmiş gibi gösterilmesi" neyi kastettiğinizi bilmiyorum. Lütfen, sorunuzu daha net bir şekilde aktarabilir misiniz?