Vize başvurularıma 2 kez vize aldım, sonuncu olanı Mayıs 2025 için 1 aylık. Şimdi Aralık 2025 gibi tekrar vize için randevu aldım ve 8 Ocak'a alındı. Pasaport teslimatı ise 15 Ocak'ta oldu. Başvuru süreci nasıl gidiyor gibi hissediyorum ama vize için nasıl karar verdiklerini bilmiyorum. Başvurusunda başarılı olan kişinin geri dönmeye kararlı olduğuna dair ne göstergeleri var. Yani Türkiye'deki işlerim var mı, evim, mal varlığım ne olursa onların varlığı bana burada kalmamı/yerleşmememi gösteriyormuş gibi hissedilmiş. Bir gezip ülkeye döneceğim ve tekrar gitmek isteyendiğinin işareti gibi mi yoksa gelip zararımızı gidermemizi sağlayacak bir şey yapmamız (para yatırmalık) gerekiyor mu. Başvuruma etki edecekkriterler nelerdir?
Pardon ama bu konuda uzman değilim. Vize kararlarını etkileyen birçok faktör olabilir. Başvurunuzla ilgili endişelerinizin çoğunun vize memurlarının kafasında olup olmadığını bile bilmiyorum.
Merhaba! Vize başvurularında başarılı olmanız harika! Sizi birkaç noktaya değinerek yönlendirebilirim.
Başvurunuzda başarılı olmak, aslında "geri döneceğinize dair güven telkin etmeniz" anlamına gelen birçok faktörü bir araya getirmekle bağlantılı. Ev, iş, aile vb. belgelerle bu güven oluşturulur. İkincisi, vize yetkilileri, başvurunuzun amaçlıktan uzak olduğunu, turizm amacıyla olması dışında sizce bir şey olup olmadığını anlamlılara bakıyor. Bu güvenilir görünmenin yollarından biri de, planlı seyahatleriniz olduğunu göstermenizdir. Bu, kesin tarihler ve rotanızla birlikte kesinleştirilmiş planlar aracılığıyla yapılır.
Basitçe söylemek gerekirse, sizin geri dönmeniz bekleniyor, görüşlerinizi (ki mümkün olan en önemli konu bence bu), seyahat nedenlerinizi anlamlı belgelerle destekliyor.
Umarım yardımcı olur!
Selam! Vize alırken en önemli şeylerden biri, ülkene geri döneceğine dair güçlü kanıtlar sunman. Türkiye'deki işin, evin ve mal varlığın kesinlikle büyük avantaj. Bunlar, burada kalıcı bağların olduğunu ve seyahat sonrası geri döneceğini gösterir. Ek olarak, düzenli bir gelirinin olması ve seyahat amacının net olması da başvurunu olumlu etkiler. Başarılar dilerim! 😊