Schengen vizesi sürekli almamıza rağmen bu sefer reddedileceğimden endişe ediyorum. 2 yıl önce aynı başvuru ile multi vize almıştım, sır neydi acaba? Eskisi kadar kolay mı artık veya sadece yeşil pasaportum sebebiyle mi başvurum reddedilebilir? Çok fazla Suriyeli, Afgan, vs. Türkiye vatandaşı olmuş, ama görünüşe bakılıp yurtdışı için en güvenli kabul edilen pasaport sahibi sıradan bir Türkiye vatandaşı değil gibi bakılıp vize başvuruları red ediliyor olabilir mi?
Merhaba, vize başvurularında her zaman bir belirsizlik var, haklısın. Daha önce vize almış olman, bu sefer de alacağın anlamına gelmiyor maalesef. Ret alıp almayacağını kimse bilemez, en iyisi tüm belgelerini eksiksiz hazırlaman. Yeşil pasaportun olsa bile, bazı durumlarda ret verilebiliyor. Umarım başvurunda sorun çıkmaz ve istediğin sonucu alırsın!
Merhaba! Schengen vizesi reddi endişenizi anlıyorum. 2 yıl önce aldığın vizeyle ilgili "sır" ne yazık ki sana söyleyemem ama şunu belirteyim. Başvuruların değerlendirilmesinde birçok faktör etkili oluyor. Kullandığın dokümanlar eskisiyle aynı seviyede mi, gerçekten tüm gereklilikleri yerine getirmiş misin bunu kontrol etmen faydalı olacaktır. Ancak çoğu Schengen ülkesi zaten yeşil pasaporta vize uygulamıyor. Schengen vizesi alma nedeniniz tam olarak ne?
Eski başvurularındaki kolaylıkların şimdi geçerli olmayabileceği çok muhtemel. Sorgulanan noktalar senin pasaportun ve başvurun ilgili kişi tarafından nasıl algılandığıdır. Bunun dışında; ülkede kalış nedenin, finansal durumu ayrıntılı olarak paylaşmalıysan da daha dikkatlice bakman gerekir. Sonuçta herkesin farklı özelliğiyle aynı başvuruda kabul ya da ret olamamaktadır. Kısacası her başvuru bireysel olarak değerlendiriliyor ve değişkenlik gösterebiliyor. Başvurunu ciddiye alıp her detayıyla incelemeni öneririm. Kendinizi temize çıkarma açısından yardımcı olmadan kendi başvurunuzu kontrol etmeniz gerekmektedir.