Çifte vatandaşım ve Schengen vizesi almak için Belçika kimliğimle Belçika'dan giriş yaptım. Şimdi Türkiye'ye Türk kimliğimle girmeye çalışıyorum ama kabul etmiyorlar. Belçika kimliğimle sorunsuz girebildim. Neden Türk kimliğiyle giriş yapamıyorum?
Merhaba, böyle bir durumda kalmana üzüldüm. Schengen bölgesine Belçika kimliğinle giriş yaptığın için, Türkiye'ye de aynı kimlikle giriş yapman gerekiyor. Sistemde ilk girişin hangi kimlikle yapıldıysa çıkışın da aynı kimlikle yapılmalı. Türk kimliğinle giriş yapabilmek için Belçika'dan çıkış yapıp, Türkiye'ye Türk kimliğinle yeni bir giriş yapman gerekebilir. En iyisi, havalimanındaki yetkililerle konuşup durumunu izah etmen.
Üzgünüm ama tam olarak anlayamadım ne istediğini. Belçika kimliği ile girişte sıkıntı yaşamadığına göre, Türk kimliğinizi kullanarak ülkeye giriş yapmada tekrar başvuru yapmayı denemeli ve gerekirse açıklamalar veya ek belgelerle birlikte durumunuzu belirtmelisiniz. Belki şanslı bir süreç geçireceğimiz zamanlar da vardır. Başka bilgilere ihtiyacınız olup olmadığını bilmiyorum, ancak umarım bu işler düzelir.
Belki vize başvuruda kullandığın Belçika kimliğinin geçerlilik süresi daha mı uzun? Çifte vatandaşlık olması vizeye etki etmiyor gibi gözüküyor.