Türkiye'nin Schengen vizesi alma sürecinde yaşadığı sıkıntılar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Oof, güzel bir dert anlatmışsın. Schengen vizesi derken hâlâ kafa karışıklığı var. Özellikle de bazı ülkelerin, ihtiyaç duyulan garantilerin altını kazımaları biraz zorlaştırıyor. Başkalarının da benzer yaşantıları olduğunu göz önüne alarak sürecin daha basit hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimse vize işlemlerinde parasıyla rezil olmamalı. Burası internet forumu ve sizin olayınız benim kişisel fikrimdir doğrudan veya dolaylı olarak bu bilgiye dayanarak işinize yaramayan veya tam aksine kıskançlık doğuran fikirler ortaya koyabilir. Önyargılar yüzünden sıkıntılar çektikleri görülebilir. Herkesin rahat nefes alabiliyor olması temennisiyle.
Valla sorma, Schengen vizesi almak gerçekten de çok zorlaştı son zamanlarda. Randevu bulmak ayrı dert, evraklarla uğraşmak ayrı. Red yiyen çok duyuyorum, insanın morali bozuluyor. Umarım bu durum düzelir de rahat rahat Avrupa'ya gider geliriz.
Umarım memurlar işlerini daha hızlı ve verimli yaparlar. Belirsizlikler ve uzun süreli beklemelerden dolayı can sıkıcı.