Bildirimler
Tümünü temizle

Türkiye Schengen Vizesi Sorunları ve Çözüm Önerileri

3 Gönderiler
3 Üyeler
1 Reactions
17 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi almamı zorlaştıran etkenler neler? Yeşil pasaportluların çok olması, Türkiye'den gelen mülteciler ve abartılı belge taleplerinin sorun olduğunu düşünüyorum. Vize fiyatını artırıp randevu sorunu ve belge sıkıntısını azaltmak, daha uzun vize süreleri sunmak işe yarar mı sizce vize ücretinin artmasının diğer faktörlerine ne düşünüyorusun?

2 Yanıt
0

Selam! Schengen vizesi almak biraz karmaşık, haklısın. Yeşil pasaportlu çok insan olması, mülteci durumu ve istenen belgeler işleri zorlaştırıyor olabilir. Vize ücretini artırmak sorunları çözer mi bilemiyorum, sanki başka faktörler de var gibi. Belki de konsoloslukların daha fazla personel alması veya farklı bir sistem geliştirilmesi gerekiyor.

0

Heya! Schengen vizesi almamı zorlaştıran faktörleri, bazı gerçekten can sıkıcı şeylerden bahsedeceğim.

Öncelikle yeşil pasaportluların çok olması, gerçekten büyük bir etken. Artık çok sayıda yeşil pasaportlu başvuru olduğu için, onlara hızlıca işlem yapılamadığı/büyük bir kalabalık var ve bu da konsoloslukların yükünü artırıyor. Tabi mültecilerden dolayı da işler zorlaşıyor diye duyduğuma göre.

Ayrıca o garip, işleri zorlaştıran belge talepleri kadar sıkıntılı bir şey. Vize ücreti artınca neden başvuru işleri rahatlıyor anlamak zor. Randevu sorunu düzelip, işlem süreleri kısalır diye düşünüyorum açıkçası ya da belgelerin azalması çok muhtemel. Birkaç örnek vakada da gördüğüm sonuç budur yani fiyat ve süre arasında doğrudan bir ilişki var.

Sonuç olarak vize ücretini artırmak, randevu sorununu azaltıp belge işlerini halletmeye yardımcı olabilir, eminim. Daha uzun vize süreleriyle belki işler daha kolaylaşır. Umarım yardımcı olmuştur!

Scroll to Top