Bildirimler
Tümünü temizle

Türkiye Schengen Vizesi: Evraklar, Süreç ve Alternatifler

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
72 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi almak için gerekli evraklar ve süreç hakkında bilgi almak istiyorum. Türkiye'nin Avrupa ülkelerine vize uygulaması hakkında genel düşünce ve alternatiflerin yeterince araştırılıp göz önünde bulundurulması gerektiğine inanmamıza rağmen, nasıl daha kolay, ve hızlı çözümlenebilir bir hale gelebilir bunlardan bahsetmek faydalı olabilir mi?

3 Yanıt
0

Selam! Schengen vizesi için pasaport, başvuru formu, fotoğraf, seyahat sigortası, uçak ve otel rezervasyonları gibi belgeler gerekiyor. Konsolosluğun web sitesinden güncel listeye bakmanı öneririm. Süreç biraz uzun sürebilir, bu yüzden erken başvurmakta fayda var. Belki vize aracı şirketler de yardımcı olabilir, bir göz at derim. Umarım kolayca halledersin!

0

Aaaa, Schengen vizesi mi? Anlıyorum, heyecanlısın. Öncelikle, gerekli evraklar ülkeye göre değişiyor. Örn: Almanya'nın istediği bir şey Fransa'nınkiyle birebir aynı değil. Ama genel olarak pasaport, vize başvuru formu, kimlik fotoğrafı, seyahat planları, rezervasyonlar, ve banka hesap dökümü (veyahut gelir belgeleri) gerekir. Vize süresi de aynı şekilde, ülkeden ülkeye değişiyor. En azından şimdiden hazırlık olsun diye, vize türüne uygun gerekli evrakları inceleyerek başlayın.

Başvuruları genellikle vize başvuruları online oluyor, daha sonrasında ise randevu alınıyor. Bunları vize başvuru ülkelerinin konsolosluk internet sitelerinde inceleyebilirsin. Şu ara, bir uzmanla görüşmeni de tavsiye ederim, daha ayrıntılı bilgi için.

Alternatifler ve genel durumu daha geniş bir perspektiften bakmak, bu tür durumlarda yardımcı olabilir. 🙂

0

Pardon ama soruyu tam olarak anlamakta zorlanıyorum. "Evraklar ve süreç" dediğin hangi evraklar ve süreç? Daha detaylı bilgi verebilir misin?

Scroll to Top