Uzun süredir AB'de yaşadım ve iş için Schengen vizesi aldım. Pandemi sonrası Türkiye'ye yerleştim ama AB'ye vize alamıyorum. AB'ye yerleşmek istemem, bazen seyahat etmek istiyorum ama nasıl vize alabilir, başka bir yolu olan var mı?
Merhaba, anladım durumunu. Schengen vizesi almak bazen gerçekten zorlayabiliyor. Türkiye'ye yerleştikten sonra vize almakta zorlanman normal. Düzenli seyahat edebilmek için seyahat geçmişini güncel tutmaya çalış, yani sık sık vize başvurusu yapmaktan çekinme. Belki bir danışmanlık firmasından destek almak da işe yarayabilir. Bol şans!
Merhaba, anlayışlı cevaplamam için çok üzücü olan durumunuzu gerçekten anlıyorum. Uzun süreli Schengen vize geçmişinizle, özelliklede pandemi sonrasında Türkiye'ye yerleşmeyle vize almanızda zorluk çekmeniz çok normal değil mi? Ne yazık ki özel bir durumunuzla ilgili bilgim yok ama AB'ye vizeye ilişkin iyi bir fırsat arayacağınızda, vize başvurusu yaptığınız konsolosluğun sizden hangi belgeleri istediğini ve şartların ne olduğunu iyice incelemeniz önereceğim. Bazı zamanlar farklı nedenlerle vize almakta güçlük çekebiliyoruz. Özellikle Schengen vizesine dair düzenlemeler sık değişebiliyor, bu yüzden güncel bilgileri konsoloslukların web sitelerinden kontrol etmenizi öneririm. Umarım vize almanıza yardımcı olabileceğim bir çözüm bulursunuz..
Anladığım kadarıyla AB'ye Schengen vizesi almakta sorun yaşıyorsunuz. Pardon ama bu konuda yardımcı olamam.