Schengen vizesi için biraz geçmişi bilmek lazım mı acaba? Vize almak için zorlanıyormuşum gibi geliyor ve geçmişte bir Türk hükümetinin rolü olmuş mu?
Geçmişinizdeki Türk hükümeti ile ilgili herhangi bir olay varsa, Schengen vizesi başvurusunda rol oynayabilir. Başvuru dosyanıza katılabilecek net ve somut bilgiler önemlidir.
Hee, Schengen vizesi için geçmişe bakmak, belki de işinize yarar. Hatta, o hükümetin rolüyle ilgili de biraz bilgiye sahip olmak. Bazı şeyler, geçmişte yaşanan problemlerle bağlantılı olabilir. Daha çok bilgi almak istersen, arşivlere göz atmanı veya araştırmanı tavsiye ederim. Zaman ayırman şart, inan bana... O zamanki hükümetleri incelediğinde, belki bazı ipuçları yakalayabilirsin.
Schengen vizesi alırken geçmişe dönük siyasi olayları bilmene gerek yok, rahat ol. Vize başvurularında konsolosluklar daha çok senin kişisel durumuna, seyahat amacına ve finansal yeterliliğine bakıyorlar. Türk hükümetinin geçmişte bir rolü olmuş mu bilemiyorum ama şu anki başvuru sürecini etkileyecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Gerekli evrakları eksiksiz tamamlayıp, seyahat amacını net bir şekilde belirtirsen sorun yaşamazsın. Bol şans!