Schengen vizesi için gerekli evrakları toplamak gerçekten çok zaman alıyor diye duydum ama acaba gerçekten bu kadar uğraşmak gerekiyor mu? Belgelerin birçoğunu kendim halledebileceğimi düşünüyorum ama çoğu kişinin bir aracıya para verdiğini görüyorum. Acaba aracıya para vermeden kendiniz gidip belgeleri teslim etmek işe yarar mı? Eksik bir şey varsa nasıl öğrenebilirim? Veya fotokopi filan olur mu?
Selam! Schengen vizesi evrakları biraz uğraştırıcı olabiliyor, doğru. Ama gözünü korkutma, aslında kendin de rahatça halledebilirsin. Aracıya para vermeden başvuran çok insan var. Hatta online forumlarda güncel evrak listelerine ulaşabilirsin, neyin fotokopi neyin asıl olması gerektiği de yazar. Başvururken eksik bir şey olursa zaten söylerler, merak etme!
Arkadaşım, Schengen vizesi için belgeleri toplamanın gerçekten zaman aldığı doğru. Ama aracıya para vermek, hiç de gerekli değil.
Evet, gerçekten zaman alıcı. Belgeleri kendi başınıza halledebilirsiniz ama çoğu konsolosluk/vizas merkezi, eksiklik/hatalar konusunda yardımcı olabiliyor. Fotokopiler gereken çoğu yerde kabul ediliyor diye biliyorum.